«

»

Jan 17

Članek – Delo (17.01.2014)

V časopisu Delo je bil danes objavljen članek o problematiki severne variante daljnovoda čez Brod. Članek si lahko preberete na spodnji povezavi.

http://www.delo.si/arhiv/upor-krajanov-zaskrbljenih-za-zdravje.html

1 comment

  1. Nada Tacenska

    Glede spalnega naselja: Brod še daleč ni spalno naselje, ne vem od kod ta informacija. Na Brodu imamo osnovno šolo, vrtec, ki se širi, dva trgovska centra, športne klube – bližina Save, konjeniške klube, vrtičke in vrtove, pošto in banko, lekarno itd. kjer se cel dan miga in se dogaja. Otroci, mlado in staro, miga. Tukaj gre za urbanizirano naselje in ne zakotje. V sedemdestih letih, ko so bili postavljeni 20 kW daljnovodi, so bila tu večinoma polja. Dajati predloge za daljnovod v urbanem naselju danesnapad na kvaltieto življenja. Ali je naša stroka in uprava podkovana le toliko, da daje predloge le na obstoječe rešitve, brez upoštevanja dodanih znanj in zdravstvenih opozoril. Nismo v šesedestih ali sedmdesetih letih, ampak moramo gledati od zdaj naprej, plus 40 let. Za to se je potrebno postaviti in vztrajati na zavrnitvi rešitev, ki jih zagovorja Eles in uprava.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabite lahko naslednje HTML oznake in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*