«

»

Jan 17

Prispevek o daljnovodu na RTV Slo (17.01.2014)

Tudi na RTV Slo so v oddaji Slovenska kronika predstavili problematiko daljnovoda. Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi.

http://ava.rtvslo.si/predvajaj/prebivalci-naselij-vizmarje-in-brod-razburjeni/ava2.174256834/

1 comment

  1. Ana

    Spoštovani,
    opozarjam, da smo tudi prebivalci strjenega naselja Črnuška gmajna močno ogroženi z omenjenim že obstoječim daljnovodom (naselje se celo nahaja oziroma je “ujeto” v neposredni bližini dveh krakov daljnovoda). Prepričana sem, da bi morali ze obstojece daljnovode ukiniti, kaj sele povecati njihovo moc. Zanimivo bi bilo napraviti studijo ogrozenosti nasih zivljenj in skode, ki nam je bila povrzrocena z daljnovodi in sevanjem in od drzave zahtevati odskodnino za skodo, ki smo jo utrpeli zaradi tega, ker zivimo ob daljnovodih. Namesto da bi drzava ukrepala na nacin, da bi odpravila obstojece daljnovode, nas zeli se dodatno podvreci sevanju, za katerega je, kot izhaja iz studij, dokazano, da povzroča raka oziroma bistveno povisuje verjetnost njegovega nastanka.
    Ana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabite lahko naslednje HTML oznake in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*