«

»

Jan 18

Prispevek o daljnovodu v Danes na Planet TV (17.01.2014)

V oddaji Danes na Planet TV so predstavili problematiko daljnovoda. Posnetek si lahko ogledate na spodnji povezavi (začetek prispevka v 12 minuti oddaje).

http://www.siol.net/planet-tv/arhiv.aspx?caID=13&zaID=0&sort=1&cid=54013

2 comments

  1. Matic

    Minister Omrzel v svoji izjavi pravi, da bo odločitev politična in zdravje ne bo na prvem mestu. Če prebivalci ob daljnovodu želijo imeti elektriko, bodo morali sprejeti kompromis. Dalnovod pa da bo. Na osnovi te izjave predvidevam, da minister ne ve, kaj se v njegovem resorju dogaja. Ta daljnovod ni za prebivalce ob daljnovodu, ampak za trgovanje lastnih viškov in za prenos in trgovanje s tujo električno energijo.
    Kaj je že to interpelacija in zakaj sploh je?

  2. Matic

    Pa še tole, slišali ste na posnetku, kako v vlažnem vremenu 220KV brnijo daljnovodi v Vižmarjih. Neprimerno bolj pa žvižgajo 400KV dalnovodi. Lahko se prepričate, saj tak dalnovodod poteka mimo golf igrišča pri Smledniku. Ob takem hrupu se v naseljih ne da spati, tudi če zaprete okna.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabite lahko naslednje HTML oznake in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*