«

»

Jul 06

Vabilo na sestanek s SMC

V Civilni iniciativi proti severni trasi si že dolgo prizadevamo javnost obvestiti o škodljivih vplivih in nevarnostih , ki grozi 25.000 slovenskim prebivalcem in 2.000 otrokom, ki bivajo v neposredni bližini visokonapetostnih energetskih daljnovodov. S svojo dejavnostjo želimo opozoriti na popolnoma zgrešen način umeščanja daljnovodov v prostor v Sloveniji. Eden zadnjih primerov je nadgradnja 2×400 kV daljnovoda Beričevo-Divača, ki naj bi potekal po izrazito naseljenih področjih. O naših aktivnostih vas stalno obveščamo, zato predvidevamo, da vsebino naših argumentov poznate.
V svojih prizadevanjih smo se pred volitvami obrnili na večino političnih strank, na nekaj kandidatov kar direktno. Stranke so prisluhnile problemu. Z NSi in SLS se bomo sestali po volitvah, druge so nas takoj povabile na sestanek. Naša stališča že pozna in podpira Tamara Vonta – ZaAB, in njihov kandidat Miha Lobnik, Melita Župevc iz PS, razumevanje je pri Združeni levici.
S stranko dr. Mira Cerarja imamo srečanje v ponedeljek 7.7.2014 ob 17. uri pri Osnovni šoli Vižmarje Brod. Vabimo vas, da se nam pridružite. Njihovim kandidatom za poslance DZ bomo na najbolj kritični lokaciji, tik ob šoli, predstavili naše argumente in informacije, ki smo si jih pridobili od eminentnih svetovnih organizacij, ki se ukvarjajo s problematiko elektromagnetnih sevanj in vplivi na zdravje otrok. Po ogledu situacije na terenu bomo v Krajevni skupnosti Vižmarje-Brod izvedli tudi kratko predavanje.
Dogodek ni predvolilni shod, ker pričakujemo, da bomo tudi z drugimi strankami uspeli izpeljati enako predstavitev. Zato vas vabimo, da se udeležite te predstavitve, in pozivamo, da pomagate osveščati slovensko javnost.
Skupaj prispevajmo k večji angažiranosti Slovencev pri skrbi za zdravje in blagor ljudi in ne dovolimo, da o umestitvah visokonapetostnih energetskih daljnovodov odločajo posamezniki in skupine z materialnimi interesi.
Tudi Slovenija mora uvesti uredbe in prakso na področju elektromagnetnih sevanj, kot veljajo v najnaprednejših evropskih državah.
Lep pozdrav,

Predsednik Civilne iniciative proti severni trasi:
Matic Jutraž

1 ping

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Uporabite lahko naslednje HTML oznake in atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*